Jdi na obsah Jdi na menu

České středohoří

6. 10. 2016

Tenhle čundr jsme plánovali dlouho, ale jen jako jednonoční záležitost, nakonec jsme to protáhli.

Den 1.

Vlakem jsme dojeli do vsi Dolní Zálezly a odtud se vydali po modré - místní značce k Vodopádu Moravanského potoka odtud jsme pokračovali k vyhlídce Mlynářův kámen.

Z vyhlídky jsme šli po zelené ke Kostelu Svaté Barbory, kde jsme se i najedli ve stejnojmenné restauraci.

Odtud jsme po žluté turistické došli do Dobkoviček, zde jsme po silnici přešli do vedlejší Chotiměře a pak už rovnou na zříceninu hradu Oparno. Zde jsme strávili noc.

Den 2.

kalvarie.jpgOdtud jsme putovali údolím Milešovského potoka k přívozu Malé Žernoseky. Zde jsme se převezli a vydali se po zelené turistické na Kalvárii. Z Kalvárie je opravdu hezký výhled. Jen je to do vražedného kopce.

TIP: Kdo je zdatnější, stihne si na snídani zaběhnout ještě na Lovoš a až pak se vydá na přívoz.

Z Kalvárie jsme se vydali na zříceninu hradu Kamýk, dále po žluté do obce Hlinná a odtud po zelené na Varhošť. Z Varhoště do Tašova, kde je hospoda. Zde jsme se navečeřeli a nakonec se i na trávníku za hospodou vyspali.

Den 3.

strekov.jpgRáno jsme došli do Němčí a dále po červené až na hrad Střekov. Doporučuji skočit si i na prohlídku. Je to tam moc pěkné. Ze Střekova jsme sešli dolů k řece, přešli zdymadlo a MHD se svezli na vlakové nádraží v Ústí nad Labem.