Jdi na obsah Jdi na menu

Kadaň

17. 10. 2016

Pokud chcete jet do Kadaně, doporučuji zaparkovat v Říční ulici. Zajděte se podívat na náměstí a projděte se po hradbách, je zde pěkný výhled na řeku. Není to zde sice bezbariérové, ale těch pár schodů kočárek když tak poponesete.

Muzeum čarodějnic najdete na náměstí a infocentrum v ulici Jana Švermy. Na náměstí se zajděte také podívat do Katovy uličky. V nejužším místě má pouze 61 cm.

Na nábřeží stojí model orloje a když se vydáte podél vody po červené proti proudu, potkáte i Jezu Kadaň I i dětské hřiště a zkontrolujte, zda vzadu na jezu číhá místní volavka. Když jsme tam byli my. byla tam i ona.

Dále jdete až k Restauraci Split, před kterou jsou pěkné atrakce, které využívají vodu z řeky. Vhodné hlavně pro pěkné počasí a pro větší děti.

Určitě se skočte podívat do zahrad Františkánského Kláštera. Pořádají se tu i různé kulturní akce jako je vinobraní nebo pivní slavnosti.

Od kláštera je to jen skok na rozhlednu Svatý vrch. Pokud máte jen kočárek, není to úplně vhodné, ale pokud s sebou máte nosítko, můžete si kočárek nechat k klášteře a vyšlápnout si nahoru bez něj.